Top
Image Alt

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Over Didam op Stelten

In 1977 zaten enkele ondernemers uit Didam bij elkaar en zij kregen een idee: Laten we Didam eens een keer op stelten zetten met een groot feest ter ere van het nieuwe station! Zo was Didam op Stelten geboren.

Na enkele jaren werd Didam niet alleen figuurlijk op Stelten gezet, maar ook letterlijk. Er werden namelijk wedstrijden steltlopen georganiseerd. Zelfs de burgemeesters en wethouders deden mee aan deze wedstrijden. Sinds enkele jaren worden de wedstrijden niet meer georganiseerd en is het evenement teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke vorm.

 

Wist je dat? Het wereldrecord 100 meter steltlopen van 1992 staat op naam van Roy Luiking uit Didam. Roy deed 13,01 sec over de 100 meter.

 

Sinds 1977 wordt Didam op Stelten jaarlijks georganiseerd (behalve in 2020 i.v.m. Covid-19) en is het evenement inmiddels uitgegroeid tot het grootste evenement van Didam en omstreken. Jaarlijks komen er op de eerste zondag van juni ruim 20.000 bezoekers naar het centrum van Didam om te genieten van de sfeer van Didam op Stelten.

Wat Didam op Stelten uniek maakt is de inzet van het bestuur bestaande uit enthousiaste vrijwilligers die met weinig middelen de totale organisatie voor hun rekening nemen om zo Didam op Stelten ieder jaar tot een succes te maken!

 

Wist je dat? Zonder vrijwilligers en steun van onze sponsors kan Didam op Stelten niet voortbestaan.

 

Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken: van hulp bij op- en/of afbouw van het evenement tot straatvertegenwoordigers of een personen die een helpende hand willen bieden met de totale organisatie van het evenement. Meld je vandaag nog aan via info@didamopstelten.nl

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d